זכרון וגבורה

מסעדת ה"לידו" (Lido) הירדנית – כתבה באתר Ynet

מסעדה שפעלה בצפון ים המלח, ננטשה ב-67. מילואמניק ששירת על הגבול ב-73, צייר על קירותיה את ארץ ישראל על-פי  מפה צלבנית בת אלף שנה, והפכה לאתר מרשים. ביקור נוסטלגי.

♥ זכרון יעקוב ליד עין הוד – זכרון וגבורה במצבה – מתוך הבלוג "שולי – עין הוד – נופי תרבות"

שולי לינדר ירקוני, דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה, מורת דרך,מידענית ותחקרנית הסטורית. אוספת סיפורים ומטיילת עם אנשים בין 'נופי תרבות' בדגש על עין הוד והסביבה. סיורים מיוחדים ואיכותיים במיוחד. מנהלת ארכיון עין הוד,כפר האמנים ומספקת זווית מיוחדת על זכרון וגבורה.

אתר גבורה

גיבורי ישראל לדורותיהם – צל"שים ועיטורי מופת, מעשי גבורה אזרחית ועיטורי גבורה.

 

מצגת שקופיות – תערוכת נוסטלגיה –  מבט כללי על ארץ ישראל.

 

 

הסרטון מציג סיור מודרך בבית הזכרון לשואה ולגבורה באריאל
אירנה ויעקב וודיסלבסקי, ניצולי שואה , הקימו את ביתם באריאל בשנת 1992. בשנת 2002 ייסודו בעיר את "בית הזכרון לשואה ולגבורה" המוקדש לשלוש מטרות: לזכור להזכיר ולהנציח את כל מיליוני היהודים, שעונו ונרצחו בתקופת השואה בשל היותם יהודים. ללמד את תקופת השואה. לחנך לסובלנות ואהבת האדם. בית זה הוקם, מנוהל ומתוחזק ע"י בני הזוג וודיסלבסקי, בסיוע עמותת מתנדבים מקומית.

בידקו גם

מתכונים מבית סבתא וזכרונות – טעם של פעם

להיזכר ולהכיר מחדש מתכונים מבית סבתא. כולנו זוכרים מתכונים מבית סבתא. כאלו שעברו מהסבתא לאימא, …

תגובה אחת

  1. יצחק פומרנץ

    "חיה בשמי" הוא מיזם התנדבותי לאומי שהחל לפני שנתיים במטרה להוקיר חללי צהל ומשפחות שכולות בדרך יצירתית וחכמה המערבת זוגות צעירים כשהם מחליטים על השם שייקרא לתינוק.

    מתנדבי המיזם כוללים פסיכולוגים, פילוסופים, משפחות שכולות, כלכלנים התנהגותיים, אנשי מחשבים ומעצבי אתרים. אפשר לקרוא על המיזם בכתבה קצרה שהתפרסמה בבטאון יוצאי יחידה 8200: https://www.8200.org.il/he/201/260

    המיזם פותר בצורה יצירתית את הבעיה המוכרת – הורים נרתעים מלקרוא לתינוק בשמו של אדם שמת צעיר. הרתיעה נובעת מאמונה דתית, מאמונה תפלה או מטראומה אישית בעקבות חייל שנקרא על שם חלל צהל, ונפל בעצמו בשירותו הצבאי.

    לצורך המיזם, נבנה מאגר עצום של שמות עבריים יפים – חלקם מקובלים ומוכרים, וחלקם מקוריים. קבוצה קטנה של מתנדבים – רובם סביב גיל 70 – עוסקת במילוי התכונות של השמות (בן או בת? מה מקור השם? נה ההושא של השם? מה הרגש שהשם מעורר?). הטיפול בשם אחד לוקח בערך דקה אחת.

    מאחר ויש אלפים רבים של שמות, נודה לכל מי שיהיה מוכן לקחת על עצמו כמה מאות שמות ולמלא את הפרטים. זו עבודה מול קובץ מחשב שאפשר לעשות מכל מחשב בבית. אם יש ביניכם אנשים השולטים היטב בעברית ומוכנים להקדיש כמה שעות לנושא, אשמח להעזר בכם. אנא כתבו אלי למייל [email protected]
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות