חשיבות המעבר בין שנת 2021 לשנת 2022

חשיבות המעבר בין שנת 2021 לשנת 2022

 

חשיבות המעבר בין שנת 2021 לשנת 2022

כמו בכל סוף שנה אזרחית, עולים סיכומים. רבים בעיתונות וברשתות סיכמו את שנת 2021 תוך הדגשת האירועים שהיו. ברור לכולנו כי זו הייתה שנה של אי וודאות. זו הסיבה שאני  בחרתי לחפש ולצטט במיוחד חלק מאלה שהעזו לתת תחזיות. מבט אל השנה הבאה.

ברור לכל הכותבים והמתראיינים כי מגפת הקורונה תמשיך להשפיע לאורך השנה הבאה. פרופ' פסיג אומר בביטחון של עתידן מנוסה כי רק בסביבות שנת 2025 נזכה ליציאה מהקורונה. אך עד אז, יש לנו הרבה מה ללמוד ומה לעשות. לכן, כבר בשנת 2022 צריך לחזק את שיתופי הפעולה הגלובליים ולדאוג שהחיסונים יגיעו לכל אוכלוסייה נידחת בפינות העולם. בעשור האחרון נוכחנו כי אנחנו חיים בכפר גלובלי, הקורונה ושלל הווריאנטים דורשת מאיתנו לשלם ולהבין את המשמעות של חיים בכפר גלובלי. בכפר גלובלי נדרשת אחריות גלובלית.

אל התחזיות של פרופ' פסיג מצטרף ד"ר אילן טל ומציע כי מול המשברים שאנחנו עוברים אנחנו צריכים ליצור כללים התנהגותיים חדשים שיגרמו לנו לפעול ולהתנהל יחד. להתחיל ברמת המשפחה, החברה, המדינה והעולם. שפה משותפת וערבות הדדית חשובה ורצויה לא רק במשפחה אלא גם ברמות הגבוהות יותר. ד"ר טל מדגיש בעיקר את הפן הרגשי והנפשי במעברים אלה. הוא טוען בשנתיים של הקורונה חווינו עליה באי- שקט ובבעיות נפשיות של האוכלוסייה. כדי למתן תופעות אלה, אנחנו נידרש ליותר ויסות רגשות. הבסיס לוויסות הזה הוא איזון טוב יותר בין המוח הפרימיטיבי שלנו, המקפיץ חרדות קיום ובין המוח החושב שלנו, המפעיל את האינטליגנציות הרבות היכולות לדמיין גם את העתיד, להבין אותו ולקבל אותו.

במהלך ההתמודדות של האנושות עם המגפה העולמית, במיוחד בשנת 2022 חשוב ללמוד תוך כדי התהליך. השנה הבאה תהיה שנה מאד מאתגרת ונראה לי כי אפשר לגזור כמה נקודות שיתנו משמעות חדשה לסניורים בחברה, לבני הגיל השלישי.

שנה אזרחית 2022אזכיר כאן שתי נקודות מובילות כמו:

  • המשמעות של אחריות חברתית ברמת המשפחה, הקבוצה, השכונה, העיר המדינה והעולם.
  • הצורך לטפח ולחזק תפיסת עולם כלכלית שיש בה סולידריות ואחריות של המדינה לכל אזרחיה.

רק כך נוכל להגיע לסולידריות ברמה עולמית ולסיכוי לטפל בפן האקולוגי של העולם.

לסיכום: כדי לסיים בכל זאת בנימה קצת אופטימית נזכיר כאן לעצמנו כי בעברית למילה משבר יש גם משמעות חיובית. ללמוד מהמשבר, להביא שבר, פתרון, מזור כפי שבתקופה קדומה של בצורת קשה, יעקב שולח את בניו למצרים להביא שבר.

אשמח מאד לקרא כאן בתגובות את התחזיות שאתם מצאתם כמעניינות. אלקה יפה

בידקו גם

ימי מלחמה - הקיבוצים, הכפרים והחקלאות

ימי מלחמה – הקיבוצים, הכפרים והחקלאות

 ימי מלחמה – הקיבוצים, הכפרים והחקלאות הקיבוצים, הכפרים והחקלאות – הם האפוד הקרמי של המדינה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות