מוצר דיגיטאלי

מוצר מידע דיגיטאלי – הכנסה פאסיבית למשק הבית

מהו מוצר דיגיטלי? ויצירת הכנסה פסיבית

העידן הדיגיטאלי המאפשר נגישות רבה למידע והפיכתו לידע, מתוך מהלך זה הוא למעשה יצירת מוצר דיגיטאלי. סיכוי טוב נוסף גם לקשרים קלים רבים וטובים עם אנשים. בקלות יחסית ניתן להזמין אנשים רבים לממש ולהגשים חלומות ורצונות שבעבר היו קשים ליישום. התקופה המיוחדת הזו מזמינה אותנו, אם כך, בני הגיל השלישי להגשים רעיונות וותיקים שדגרנו עליהם בעבר או רעיונות חדשים  שעלו בדעתנו לאחרונה.

לאנשים רבים בגיל השלישי יש ידע שצברו במהלך החיים. מסתבר כי הידע הזה הוא נכס חשוב. זאת בתנאי שמתחילים להתייחס אליו ולטפל בו נכון.

את הפוסט הזה, שלא כרגיל, אני כותבת עם דגש על רצונות, ניסיון וידע אישי. אני עושה זאת כי הפעם אני חושבת שזה רלוונטי כדי להדגים את המחשבות, הרעיונות והדילמות העולות אצלי כאשר אני מתעמקת קצת בנושא בניית מוצר דיגיטאלי.

מהתקופה שבה עבדתי וריכזתי את תכנית הסטאז' בהוראה במכללת אורנים צברתי מידע בשני תחומים שהתמחיתי בהם ואהבתי לעזור ולקדם אנשים אחרים, סטודנטים לקראת כניסה ללימודים ומורים מתחילים לקראת השנים הראשונות בהוראה.

בשלוש השנים האחרונות התקדמתי קצת לקראת הגשמת החלום, הלכתי לשני ימי עיון מרוכזים העוסקים בדרכים לבניית מוצר דיגיטאלי, בשפה עממית יותר, בניית חוברת הדרכה או קורס. מדובר בקורס און ליין או ספר הדרכה המאפשר לימוד עצמאי צעד אחר צעד. כאן אולי המקום לספר כי הנושא הראשון אותו אני רוצה להעביר בצורת מוצר דיגיטאלי לכל אלה שרוצים להתמודד עם בחינות ללא פחד ולהצליח בהן יותר ויותר.

סטודנטים ותלמידים ברמות שונות יכולים להיעזר במוצר זה כדי להצליח בכל בחינה שהם צריכים לעבור, בכל מקצוע שהוא. ההבטחה אולי גבוהה אבל הניסיון הרב עם התוצאות הטובות שיש לי בעשייה הממשית, בעבודה פנים אל פנים, מבטיחים תוצאות טובות גם בהדרכה און ליין.

מתוך הניסיון החלקי שיש לי אני כבר יודעת שכאשר מתחילים ביצירת מוצר מידע דיגיטאלי צצות שאלות לא מעטות. חלק מהן פשוטות ומעשיות כמו, כיצד לנסח ולהנגיש את החומר בצורה קלה וברורה כאשר התלמיד הוא עצמאי לגמרי והמורה איננו לידו. בנוסף לשאלות אלה יש גם דילמות אמתיות ועמוקות יותר, איך מפיצים את מוצר המידע הדיגיטאלי? איך דואגים כי יגיע רק למי שרכש אותו בדרך הישרה?

השאלות והדילמות האלה מובילות אותנו לפן העסקי של בניית מוצר מידע דיגיטאלי והפצתו. ההנחה הבסיסית היא כי אנשים בגיל השלישי, הנמצאים בתקופת הפנסיה שלהם, ישמחו לממש את הידע שלהם כדי להפיק ממנו הכנסה פאסיבית נוספת. לעתים, הכנסה כזו נחוצה ביותר להשלמת הפנסיה ולעתים היא משמשת יותר להגשמת חלומות ותכניות שעד עתה לא ניתן היה לקדם.

בעידן שבו הטכנולוגיה מאפשרת לנו לחשוב גבוה ורחוק, אנחנו מוזמנים להשקיע קצת עבודה ולתת לידע שלנו לעבוד קצת במקומנו.

לסיכום פוסט אישי זה, אני מזמינה את הקוראים להגיב כאן ולשתף אותנו בניסיון שלהם, ברצונות שלהם, בהצלחות שלהם ובעיקר בתובנות שנולדו מהעשייה. הכוונה היא למצוא אדם מנוסה, היודע ואוהב את הנושא של הפיכת ידע למוצר מידע דיגיטאלי והפצתו לקהל היעד המתאים. אדם שנוכל לפנות אליו והוא ייתן לנו ידע וכלים להגשים את הרצונות של רבים מבני הגיל השלישי. המטרה הנוספת, מעבר לעזור לאנשים בעזרת הידע המצוי אצלנו, היא להפוך את המשוואה שבה כדי להרוויח יותר כסף צריך להשקיע יותר ויותר זמן. לנו, בגיל הפנסיה, הזמן יקר וחשוב לעשות בו את כל הדברים שאנחנו רוצים ואוהבים. הרי לשם כך הגענו לגיל הזה.

אני מאמינה בכל ליבי כי עם ההדרכה הנכונה, הלומדים הרציניים וההנחיה המיוחדת, כל אדם בגיל השלישי, שירצה בכך יוכל להפיק  מוצר מידע דיגיטאלי מעניין ומועיל. בכך הוא גם יעזור לאחרים וגם יקדם את עצמו בהנאה רבה.

מעוניינים במידע נוסף בנושא זה? צרו איתנו קשר ב"צור קשר"

בידקו גם

מחלוקת שעון קיץ-חורף ומה שביניהם

מחלוקת שעון קיץ-חורף ומה שביניהם

מחלוקת שעון קיץ-חורף ומה שביניהם   הנושא של הנהגת שעון קיץ ושעון חורף עלה כמה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות