ביטוחים וחכמת ההמונים

האם חכמת ההמונים יכולה לעזור לנו בניהול ושיפור פוליסות הביטוח?

ביטוחים שונים שיש לנו, מהווים חלק חשוב מהמערך הכלכלי של המשפחה. ניווט "הספינה" (המשפחה) בתחום זה מתגלה כאתגר תמידי שחשוב להתמודד איתו. במאה ה- 21 התרגלנו לבטח את עצמנו, את רכושנו ואת פעילותנו בסוגים שונים של ביטוחים. הדרך הטובה לקחת אחריות על כל נושא הביטוחים, היא קודם כל לדעת מה קורה בפוליסות השונות. כי כמו שנאמר, וגם ידוע לנו ממקרים רבים בכל התחומים, "ידע הוא כוח".

ידיעה זו אינה חד-פעמית, אלא דורשת עדכון, לפחות פעם אחת בשנה. לאחר שהשגנו ידע בסיסי וראשוני על המתנהל בפוליסות הביטוח השונות. חשוב ללמוד ולאסוף מידע נוסף בכל דרך אפשרית על היכולות והאפשריות השונות שלנו לנהל אותן. לדוגמא ללמוד מחברים או בני משפחה מנוסים שחוו ביצוע ומימוש פוליסות ושמחו או התאכזבו ממה שנודע להם.

סגנון כזה של ארגון ואיסוף ידע, אנו מכנים "חכמת ההמונים". כל מה שאספנו במהלך החיים עד לגיל השלישי. לכך נוסיף כל מה שאספו חברים טובים. וכתוספת נסיים במה שנראה לנו הכי חשוב – המלצות, אותן כדאי לשקול ולקחת בחשבון, לפני רכישת פוליסת ביטוח בתחום כלשהו.

לתשומת לבכם, ריכזנו ותמצתנו לכם פה מידע חשוב בנושא, במספר נקודות ממוקדות. כאשר בפוסט זה, יופיעו 4 הנקודות הראשונות. בפוסט הבא יופיעו 3 נקודות חשובות נוספות

נקודות שצריך לשים לב אליהן לגבי ביטוחים:

  • יש לשים לב בבדיקה המקדימה האם הביטוחים מתקזזים – הכוונה היא לביטוחים משלימים או נוספים באותו תחום. למשל ביטוחי בריאות, מחלקים ביניהם כאשר הם נותנים פיצוי. לעומת זאת, יש ביטוחים שנותנים *שיפוי – הכוונה פה היא לתשלום על תביעה, ללא קשר בביטוח נוסף שיש לכם.
  • רצוי לערוך מעקב שנתי ולבדוק מה קורה אצלנו בביטוחים. לשם כך חשוב מאד לרכז את כל פוליסות הביטוח בתחומים השונים. מומלץ לצורך כך לפתוח תיקייה ספציפית במחשב. מתאים בעיקר לאלו שמקבלים דיווח אינטרנטי. או בקלסר רגיל.
  • מהניסיון שלנו ושל רבים אחרים, מצאנו כי ביטוחי בריאות קבוצתיים זולים בהרבה ועדיפים על ביטוחים פרטיים. אך "אליה וקוץ בה" הביטוחים הקבוצתיים מוגבלים בזמן ומתחדשים מדי מספר שנים. בשורה תחתונה, היתרונות עולים על החסרונות. במיוחד כאשר מדובר בהשתייכות לקבוצה גדולה וחזקה כמו: הסתדרות המורים, חח"י, גמלאי רפאל וכדומה. קבוצה מעין זו מתפקדת כדמות של "אבא" דואג.
  • ביטוחים שגיליתם כי אינם מוצלחים חשוב להתייעץ לגביהם. ואם יש צורך אז לחתוך ולא להישאר מהסיבה של המשכיות ושגרה. בחלק גדול מהביטוחים, כגון: בריאות, תאונות אישיות, רכב ודירה, לא מקבלים החזר על הסכומים שהשקעתם אך לפחות לא תמשיכו לשלם לשווא.

בשבוע הבא יפורסם ההמשך לפוסט זה – "הרפורמה החדשה – ביטוחים ופוליסות". כפי שכבר צוין, הפוסט הבא יכיל 3 נקודות נוספות וחשובות שיש לקחת בחשבון לפני רכישת פוליסת ביטוח. כמו כן נשים גם דגש על הרפורמה החדשה שהושקה בנושא הביטוח, החל מפברואר השנה.

נוסף על כך, נמליץ לכם להירשם לקבלת לייעוץ אישי בתחום הביטוחי המעניין אתכם בטופס "שירות ממוקד" המופיע בסרגל הצד שבאתר (משמאל).

גם אנחנו ממשיכים כל הזמן ללמוד את הנושא, לשאול ולהתייעץ ולהביא מידע בדוק כאן בפורטל. נשמח לקבל מכם תגובות, הצעות, שאלות והערות מכל סוג – יש מקום לכך בתחתית העמוד. כך נוכל גם לכוון ולייעל את המשך החיפוש וריכוז המידע.

אספה וריכזה, בעניין רב, אלקה יפה, יוזמת הפורטל ומנהלת התוכן.

בידקו גם

ספי מנור עורכת דין

ספי מנור, עורכת דין ונוטריון – פוסט המלצה

ספי מנור, עורכת דין ונוטריון פוסט המלצה הפעם בחרנו להביא לכם פוסט המלצה על עורכת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות