הזדקנות ותזונה

hiz1הזדקנות היא תהליך בלתי נמנע במעגל החיים
שבמהלכו מתרחשים תהליכים פיזיולוגיים המשפיעים על הרכב הרקמות בגוף. שינויים פיזיולוגיים אלו כוללים ירידה במסת הגוף הכחוש ובמסת העצם, שינויים וסקולאריים ועצביים, שינויים בתפקוד המוח ובחושים, ירידה בתפקוד החיסוני, שינויים בתפקוד מערכת העיכול ועוד. עם זאת, אפשר להתרשם מהסטטיסטיקה, שעל פיה הגיל הממוצע, כלומר תוחלת החיים, השתנה בעת המודרנית באופן דרמטי. בישראל מספרם של הקשישים (בני השישים וחמש ומעלה) גדל בשיעור חסר תקדים, והוא עומד על 10% מתוך כלל האוכלוסייה. יתרה מזאת, יש לציין כי קצב הגידול של אוכלוסיית הקשישים גבוה מזה של כלל האוכלוסייה.

 

אתר תזונה פונקציונלית, תזונה, נטורופתיה וצמחי מרפא
מטרת האתר להוביל ולרכז את הידע המדעי והמסורתי בנוגע ל: נטורופתיה ותזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי דיאטת השעורה ודיאטה פונקציונלית כמו גם סדנאות וכנסים בנושאים אלו. דוגמא פיקנטית – הידעתם כי לסלק פוטנציאל לשפר את הסיבולת הפיזית בקרב צעירים ואת היכולת הקוגניטיבית בגיל המבוגר? ד"ר יוסי שבח עוסק בחקר הסלק מזה למעלה מ- 15 שנה.

 

תזונה נכונה בגיל השלישי
השינויים הגופניים והנפשיים שעוברים בגיל השלישי, עלולים לגרום גם לשינויים בתזונה. כך נשמור על עצמנו, מבחינת המזון שאנו אוכלים, בתקופה שבירה זו בגיל השלישי מתקיימים יחסי גומלין בין המצב ך הבריאותי לתזונה: תזונה נאותה מסייעת בשמירה על המצב הבריאותי, ומצב בריאותי תקין מאפשר תזונה טובה. במהלך השנים חלים בגופנו שינויים שונים: ירידה בצורכי האנרגיה של הגוף והפחתה בצריכת המזון, ירידה במסת השרירים ועלייה במסת השומן ירידה ביכולת ספיגת המזון ובתנועתיות המעי, קשיי לעיסה ופגיעה בחושים שתורמת לירידה בתיאבון. בנוסף, יש ירידה בפעילות הגופנית, חרדה, מתח ודיכאון, שגורמים לשינוי בתיאבון, ונעשה שימוש בתרופות שעלולות לפגוע בתיאבון.השינויים הגופניים והנפשיים האלה, בנוסף לשינויים חברתיים וכלכליים, עלולים לגרום לפגיעה באיכות התזונה ולאכילת מזון שלא מספק לגוף את כל צרכיו.

hiz3ד"ר רות קרייצר-רביב – דוקטור לנטורופתיה ומוסמכת לפיזיולוגיה ודיאטה רפואית מתארת ככל שהאדם מזדקן משתנים צרכיו התזונתיים. ספיגת המזון בגופו משתנית והוא נעשה פגיע יותר למחלות עקב החסר בגורמי תזונה שונים. מדובר בשינוי הדרגתי, בו עם הגיל בולט במיוחד הצורך הגובר והולך בוויטמינים B12 ,B6, ו-D, בעוד שקטן והולך הצורך בוויטמין A ובחומצה פולית (מקבוצת B). בתחום המינרלים עולה הצורך בכרום ובאבץ. אין גיל מסוים שבו השינוי בצורך התזונתי הוא פתאומי. השינוי הוא הדרגתי. כמה מהבעיות התזונתיות אצל מבוגרים נובעות מכך שהצרכים הקלוריים שלהם פוחתים עם הגיל גם עקב הקטנת הפעילות הגופנית. הצריכה התזונתית נפגעת אם אנשים אינם משפרים את איכות המזון ומקבלים יותר חומרים מזינים מכל קלוריה שבמזון. אנשים מזדקנים עוברים שינויים פיזיים שמשנים את יכולת גופם לנצל כהלכה את המזון. השינויים הבולטים הם אלה: 1) הקטנה של כמות הוויטמינים והמינרלים הנספגת בגוף. 2) הקטנה של כושרו של הגוף לנצל את מה שנספג.

תזונה נכונה בגיל הזהב חשובה במיוחד. תזונה נכונה חשובה בכל גיל אולם בגיל הזהב, השפעתה חשובה שבעתיים. בקרב קשישים.  יש לציין כי גם עודף משקל אינו בריא בגיל השלישי. ואילו ירידה במשקל עלולה להוות סיכון בריאותי ואף להגדיל את סיכויי התמותה עשוי להיטיב לבריאות

 

סרטון מעניין המרכז מידע על הכולסטרול – מערר חשיבה מחדש לגבי נושא חשוב זה

hiz4
עצה של תזונאית מיוחדת נירה אמרא –תזונאית מטפלת באמצעות : תזונה נכונה, צמחי מרפא, דמיון מודרך, פרחי באך ורפלקסולוגיה
כמטפלת בתחום הרפואה המשלימה, אני מאמינה בכוחו של הגוף לתקן תקלות שנוצרו בדרך ולשמור על תפקוד תקין לאורך שנים רבות, כדי שהגוף יוכל לבצע את הפעילות המדוייקת הזו עליו לקבל את החומרים המדוייקים .
אותם חומרים מדוייקים הם המזון שאותו אנו מכניסים לגופנו מדי יום ביומו, בחלקו , אכן תורם לגוף רבות ועוזר בתחזוקו ,אולם קיימים מזונות רבים שאנו צורכים, אשר אינם תורמים לתקינות פעילותו של הגוף ולצערי לעיתים אף מזיקים , מאיטים ופוגעים בתפקודם התקין של התאים.
לעומת זאת קיים גם חוסר , לא מעט מאיתנו באופן הבחירה שלנו את מזונותינו מסויימים גורמים לכך שויטמינים ומינרלים מסויימים, החשובים מאוד לתפקוד התאים יחסרו .. דבר שעלול לגרום לנו החל מחולשה , עייפות, חוסר אנרגיה ועד לבעיות רגשיות ותפקודים לקויים של תהליכים אחרים בגוף.
אני נותנת יעוצים פרטניים , ליווי בתהליך השינוי , הרצאות חד פעמיות לקבוצות קטנות וסדנאות בנושאים: תזונה נכונה מהי ומדוע נחוצה לנו, הקשר בין אכילה נכונה ושמירה על עור תקין, תזונת פעוטות , ירידה במשקל ועוד..
למעלה בקישורית לדף העסקי בפייסבוק ניתן למצוא מאמרים בנושאים המוזכרים וקישורים לאתרים ומאמרים אחרים. ליצירת קשר -כתובת מייל:[email protected]
טלפונים: בית 077-3005688 ונייד: 052-5523494.
hiz5הכלל השני בשמירה על תזונה בריאה עבור גיל הזהב – אומרת ד"ר אולגה רז – תזונאית קלינית – לא רק הכמות חשובה אלא גם האיכות. היא מסבירה איך להימנע מאנמיה, למה חשוב ויטמין D ומה בכלל צריכים בני גיל הזהב לאכול כדי להימנע  ומה בכלל צריכים בני גיל הזהב לאכול.
hiz6התפיסה, שישנם רכיבי תזונה ששימוש בהם יעיל למניעה או לריפוי של מחלות, היא תפיסה די חדשה. עד סוף המאה ה- 19 נחשב המזון כמקור לאנרגיה, והמחלה היחידה שגורם מחסור במזון היא רעב. בתחילת המאה ה- 20, עם גילוי הויטמינים, התחולל מהפך בהבנתנו את הקשר בין מזון לבין בריאות.תזונה הפכה למקצוע מדעי רפואי רק במלחמת העולם השניה. ממשלת ארהב, שגייסה מיליוני חיילים למלחמה, מצאה את עצמה אחראית, בין השאר, להאכלתם של אותם מיליוני אנשים. כמענה לשאלה מהי התזונה האופטימלית נוצרו שני תקנים עיקריים העומדים עד היום בבסיס מדע התזונה – מינון יומי של ויטמינים ומינרלים  ופירמידת המזון

 

בידקו גם

בריאות כללית ואריכות ימים

בריאות כללית ואריכות ימים על-ידי האטת ההזדקנות

בריאות כללית ואריכות ימים שלום חברים ותיקים! פוסט זה נכתב בשבוע הראשון של אוקטובר, לפני …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות