שיפור הבריאות - בכמה צעדים בסיסיים פשוטים

שיפור הבריאות – בכמה צעדים בסיסיים פשוטים

שיפור הבריאות – בכמה צעדים בסיסיים פשוטים

 

המידע הנחוץ לקידום הבריאות חשוב בכל גיל. האינטרנט מלא בעצות, הנחיות רבות ושונות. בחודש האחרון פנו אלינו כמה מהחברים הוותיקים ושאלו על מה אפשר לתכנן ואחר כך לבצע מתוך ים המידע. איך לעשות קצת סדר בעולם השופע של גישות, כיוונים וגיוונים. נביא כאן כמה מהעקרונות שמצאנו ונראים לנו כצעדים בסיסיים. מכיוון שהמקורות למידע זה רבים, לא נציין אותם אלא נפנה לד"ר גוגל כולו, כולל פודקאסטים רבים ביו טיוב בנושאי בריאות.

מידע שכל אחד יכול למצוא תחת המושגים שנזכיר. אתם אלה שתבחרו מה לעשות ועל פי איזה סדר ועדיפות. גדולים ממני נתנו עצות טובות, אני רק מרכזת ומסדרת ועליכם להחליט מה הנכון בעיניכם. זו כל התורה כולה. צריך לאתר עוד מידע המותאם לכם. כאן זה שלב מתניע להתחלת מסע לשיפור בריאות בצעדים פשוטים.

מצאנו כי אלה אבני הבסיס המרכזיות: תזונה; תנועה; שינה; הקשבה לגוף ומודעות להרגשה הכללית ולמצב הרוח. ניגע בהן בקצרה אך עבורכם זו רק תחילת הדרך. חפשו עוד מידע בנושאים אלה וכתבו לנו בתגובות כאן למטה או דרך צור קשר.

שיפור הבריאות עם תזונה עשירה ומגוונת

נתחיל בנושא התזונה

המעסיק רבים וטובים. מסתבר כי תזונה נכונה מתחילה בשתיית מים נכונה. הכמות המומלצת 8-10 כוסות מים ביום. עוד מומלץ להתחיל את הבוקר עם שתיית  2 כוסות מים מיד אחרי צחצוח שיניים, בריא לשטיפת הקיבה ויש הממליצים להוסיף סחיטת רבע לימון טרי. מניסיון אישי בשנים האחרונות ומסריקת מידע כללי גיליתי כמה צעדים בסיסיים שכדאי מאד לאמץ! חשוב כי עיקר המזון שאתם אוכלים, תוכלו לזהות מאין הוא בא, כלומר, טבעי ולא מתועש. ירקות, דגש על ירוקים, פרות, דגש על מגוון וגם בשר ועוף, מוצרי חלב הם בחירה טובה לרוב בני האדם. אלה מרכיבי ארוחות מזינות ובריאות. אם יש לכם רגישויות מיוחדות, חפשו מידע או קבלו ייעוץ כדי לדייק יותר בהתאמה אישית. המלצה כללית, פתחו מערכת יחסים טובה עם המזון שאתם אוכלים. תיהנו מהמאכלים השונים.

תנועה היא צורך יומי לבריאות טובה. הכוונה למדרג של פעילויות המתחיל בבסיס של הליכה יומית של חצי שעה עד שעה. ממשיך בבחירה של סוג אימון או שניים בשבוע, פילאטיס, יוגה, פלדנקרייז ועוד. בדקו מה נגיש לכם ומה אתם רוצים ואוהבים לעשות. חשוב לזכור כי הרגלים לעיסוק בתנועה נרכשים לאט אך התוצאות מאימונים מתמידים נפלאים.

שינה, מחקרים רבים מראים כי 7 -8 שעות שינה בלילה הן צורך בסיסי לתפקוד מערכות הגוף השונות. הרגלים נרכשים ותשומת לב, יכולים לעזור בקיום היבט בריאות חשוב זה. התחלה טובה, אימוץ שגרה של היגיינת שינה פשוטה. הכוונה לחדר שינה חשוך מאוורר ורגוע, רצוי ללא מכשירי מקרינים כמו TV. התארגנות לשינה בשעה פחות או יותר קבועה, מועילה לכניסה נכונה לשינה טובה ובריאה. ידוע לכל מי שניסה כי ריחות נעימים כמו לוונדר, פרחי תפוז ועוד יכולים לתרום יפה לאווירה הרגועה. כמו כן, ידוע ממחקרים רבים כי שעות השינה הן שעות חשובות לשיקום וריפוי של מערכות הגוף החיוניות כמו המוח, מערכת העיכול, כלי הדם ומערכת העצבים.

הקשבה, פיתוח יכולת הקשבה לגוף היא אחד התהליכים המופלאים המאפשרים לכל אדם לזהות בעיות בריאותיות כאשר הן בתחילת התהוות. הן גם מאפשרות לשכלל את יכולות הריפוי העצמי החשוב כל כך. המודעות לאיכויות אלה עלתה מאד בשנים האחרונות. התחילה בגישה ההוליסטית והרפואה המונעת ונמצאת עתה במודעות הולכת וגדלה גם ברפואה הקונבנציונלית. הקשבה נכונה מתפתחת גם למודעות אישית, להרגשה הכללית ולמצב הרוח המשתנה, המושפע מהסביבה. עסקנו בחוסן אישי רגשי ונפשי בגיל המבוגר וכדאי לחזור ולהרחיב שם.

שיפור הבריאות עם פעילות גופנית

לסיכום:

רצוי לחשוב ולתכנן בגישה הוליסטית הכוללת את הדרך הטובה והמתאימה לכם בשנים אלה, נסו אותה, אם מצליח לכם, מה טוב. אם לא, נסו לעיין במידע שריכזנו כאן לפני זמן מה על בריאות כללית ואריכות ימים  בסופו של דבר, כל אחד ואחת צריכים למצוא את הדרך המתאימה להם אישית וגם אז להמשיך, לחפש, ללמוד, לשפר ולנסות.

המטרה היא להוסיף חיים לשנים. לחיות בבריאות טובה עד כמה שאפשר יותר שנים. מסתבר כי אפשר לעשות זאת בדרכים די פשוטות ולא יקרות. הזכרנו השנה את נושא הקרקוע  כאחת הדוגמאות לגישה הזמינה לכל אדם. בפוסט הנוכחי הדגשנו עוד כמה היבטים חשובים ופשוטים לביצוע. צריך רק להחליט, לרצות ולקחת אחריות אישית. בטוחה שיש לכם, לכל אחד ואחת מכם, תובנות נוספות בנושא חשוב זה. מה דעתכם לשתף כאן כך שכולנו נשכיל? מחכה לכם בברכה שתזכו להגשים בריאות מיטבית, אלקה יפה

בידקו גם

מזון למחשבה - האם מה שאתם אוכלים יכול להגן על המוח שלכם מדמנציה

מזון למחשבה: האם מה שאתם אוכלים יכול להגן על המוח שלכם מדמנציה?

מזון למחשבה האם מה שאתם אוכלים יכול להגן על המוח שלכם מדמנציה?   החל מהשנה …

תגובה אחת

  1. שלום

    רוצה להתייחס למקטע אחד בכתבה
    עניין התזונה, שהוא חלק מאד משמעותי בחיי כל גיל ושלב בחיינו
    מדובר רבות על אכילה נכונה, ללא טיגון, הרבה ירקות ועוד ועוד

    רק בשבוע האחרון נחשפתי לרעיון הנקרא "אכילה הורמונלית"
    העוזרת לנשים בעיקר, בגיל גמר הפוריות וכניסה לגיל המעבר,
    ואנחנו יכולים לראות הרבה מאד נשים עם בטן 'נפוחה', שגדלה
    כבר לאחר גיל המעבר – וסוג זה של אכילה מדבר בין השאר על רעיון זה
    וגם על בעיות שינה למיניהן ועוד מס' תופעות
    לא יודעת כמה אנשים חשופים לכך שירידת האסטרוגן, עם כניסה לגיל המעבר
    פוגעת מאד בגוף האישה – שהתופעות הנ"ל נגרמות מחסר האסטרוגן
    ואת זה באה ה"אכילה ההורמונלית" לפתור
    הייתי שמחה אם הייתם בודקים ומרחיבים רעיון זה, לטובת הרבה מאד נשים
    הנמצאות במצב זה – משערת שללא פתרון – כי תזונה בריאה היא דבר יחסי
    לבעיות שונות, מעבר לאי אכילת ג'אנק פוד, אוכל מתועש וכד'

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות