המוזיאון הווירטואלי העולמי - פוסט אורח

המוזיאון הווירטואלי העולמי – פוסט אורח

המוזיאון הווירטואלי העולמי – פוסט אורח

המוזיאון הווירטואלי העולמי נוסד במאי 2018 על ידי עדי לסרי (חודציזן), לזכר ניצולת השואה הגברת אלזה לנגר (1933-2018). עדי לסרי (42) שחקנית, אשת חינוך, מדיה ותקשורת, המתגוררת כיום בחיפה. עדי הקימה את המוזיאון הווירטואלי העולמי על מנת לתמוך באומנות ובאומנים מרחבי העולם ולאפשר להם להיחשף ולהגיע אל הציבור הרחב.

במוזיאון הווירטואלי העולמי חברים כיום כ- 9000 אומנים מרחבי כל העולם. במרחב הווירטואלי מוצגות תערוכות ומיצגים רבים. בעידן המודרני, בשל ההתפתחות הטכנולוגית, יש למוזיאון הווירטואלי העולמי יתרונות רבים:

♦ נגישות – המוזיאון הווירטואלי העולמי נגיש באופן מקוון, ללא הגבלת מקום או זמן

♦ דינמיות – המוזיאון הווירטואלי הוא כלי דינמי. תערוכותיו משתנות מדי פעם ונגישות בקלות לקהל הרחב. הדינמיות של המוזיאון הווירטואלי הופכת אותו למוסד מקוון המסוגל להגיב להתפתחויות בעולם האמנות ולשינויים בחיים המודרניים.

♦ המוזיאון הווירטואלי העולמי מהווה גם ממשק לקשרים חברתיים בין אמנים ברחבי העולם ובקרב הקהל חובב האמנות.

אתם מוזמנים להיכנס לתערוכה הווירטואלית, להתרשם ולהגיב, הנאה מובטחת הקליקו כאן !תמונת מסך המוזיאון הוירטואלי העולמיב – 17.12.2020 נפתחה תערוכת D3 חדשה במרחב הווירטואלי

שר הרווחה איציק שמולי וראש העיר עינת קליש רותם השיקו את התערוכה "אקטיב אייג'ינג" לשינוי תפישת הגיל. התערוכה היא פרי יוזמה של המרחב ליזמות 60+. מיזם שהוקם בשיתוף עם עמותת ציונות 2000, חברת מגדל ואגף הרווחה בעיריית חיפה. במטרה לעודד אזרחים ותיקים ליזמות ולאקטיביזם ולהעניק להם הזדמנות להתפתח ולהשאיר חותם בזירה החברתית-כלכלית.

נושא התערוכה:

כמיליון אזרחים ותיקים חיים היום בישראל, ע"פ ארגון הבריאות העולמי בשנת 2050, אחד מתוך 5 אזרחים בעולם, יהיו מעל גיל 60. אנחנו בעיצומה של מהפכה דמוגרפית שתשפיע על כל תחומי החיים של כולנו. תוחלת החיים עולה ונוצרה תקופת גיל חדשה של אחרי הפרישה, 15-20 שנים של הזדמנויות, בה אזרחים ותיקים יכולים להמציא את עצמם מחדש, להביא לידי ביטוי את הניסיון והידע שצברו, להתפתח בכוונים חדשים, להגשים חלומות ולתרום לעצמם, לקהילה ולסביבה ולהרחבת הפעילות החברתית – כלכלית.

תקופת הקורונה חידדה את החשיבות בביצוע "טיפול שורש" יסודי בשינוי היחס, הערך, הקצאת המשאבים וכו' כלפי אוכלוסיית הוותיקים. התייחסות הממסד לאזרחים וותיקים כמקשה אחת, בזמן הקורונה וההנחיות לבודד אותם באופן גורף ללא אבחנה, עוררה בקרבם, תחושות מורכבות. בן לילה הם הפכו מאזרחים יוצרים ופעילים – שכוחם במותנם, לקבוצת סיכון מוחלשת.

במסגרת המרחב ליזמות 60 + בחיפה, הראשון מסוגו בארץ, אשר הוקם לפני כ- 4 שנים, בשיתוף עיריית חיפה, חברת מגדל ועמותת ציונות 2000, המונה כיום למעלה מ- 600 אזרחים ותיקים, הפועלים במיזמים חברתיים ועסקיים, אזרחים וותיקים יכולים להגשים את עצמם בדרכים של אקטיביזם ויזמות. האזרחים הוותיקים מקבלים כלים ללמידה והתפתחות, אשר עוזרים להם להביא לפועל את הניסיון והנכסים שצברו במהלך חייהם. כיום פועלים במסגרת המרחב 150 מיזמים חבריים ועסקיים.

צילום מסך 2 מוזיאון וירטואלי

מה אנשים אומרים על המוזיאון הוירטואלי העולמי?

מתוך: מניפסט זכויות לאזרחים וותיקים, דב קולר:

"אנו האזרחים הוותיקים בישראל, דורשים מהממשלה והכנסת לאמץ חקיקה חברתית הנוגעת לזכויות האזרחים הוותיקים בישראל".

שרי נוריאל, מנכ"לית ציונות 2000 :

"המרחב ליזמות בחיפה, הוקם לפני 4 שנים בשיתוף של עיריית חיפה, חברת מגדל וציונות 2000 והוא ביטוי לשותפות איתנה, שהצליחה להביא את החוזקות של חברת מגדל, של הרשות, של האזרחים ושל המגזר השלישי יחד. המרחב הוא שירות חדשני, חלוצי, ראשון מסוגו בארץ, ועל כך אנו גאים".

ענת עופרי, מנהלת אחריות תאגידית, חברת מגדל:

"כבר היום ערים אחרות מביעות עניין בהקמת מרחבי יזמות ולומדות מאיתנו את המודל המקצועי"

ראש העיר, עינת קליש:

"העיר חיפה פורצת דרך ואין לי ספק שערים אחרות ילכו בעקבותינו ויקימו מרחבים כאלו".

אתם מוזמנים להיכנס לתערוכה הווירטואלית, להתרשם ולהגיב, הנאה מובטחת – הקליקו כאן !

 

 

בידקו גם

מחלוקת שעון קיץ-חורף ומה שביניהם

מחלוקת שעון קיץ-חורף ומה שביניהם

מחלוקת שעון קיץ-חורף ומה שביניהם   הנושא של הנהגת שעון קיץ ושעון חורף עלה כמה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות