סיפור השראה בהמשכים
יש בסיפור זה חמישה שלבים – השם אלי לבן היה מוכר אצלנו בבית כבר כמה שנים טובות. חנות חומרי הבניין שהפכה לחנות הבניה והבית ברמת ישי מהווה את הבילוי המועדף לאיש שלי שמתקן, משפר ומתחזק במיומנות טובה את כל מה שצריך בבית שלנו.
בשנים האחרונות היינו עדים לתופעה של הפיכת אזור התעשייה, שהיה ברובו גבעה ריקה ושקטה למקום שוקק חיים. ראינו רק עוד בניין ועוד קבוצת חנויות ועסקים קמים. עדיין לא ידענו כלום על האיש, העשייה הבסיסית והתשתיות שאפשרו את הצמיחה.
הקמת המיזם הדיגיטלי מעגלי החיים+60 גורם לי לגלוש ולעיין שעות במאגרי מידע גדולים הקיימים באינטרנט. נדרשת ממני גם נוכחות רבה ומתמדת בפייסבוק. אנחנו פעילים בכמה מאות קבוצות. ברשתות האלה גיליתי לאחרונה את הספר שכתב אלי לבן.
גיליתי את הספר "הדרך אל נחלת בכור" ונדלקה בי הסקרנות לדעת יותר על האיש ופעלו. הפרק הראשון פתוח לקריאה וכמובן שפתחתי. כבר בעיון ראשון בכתבה הגזורה מעיתון של שנת 1991 נוכחתי כי מדובר באיש מיוחד שהצליח לראות את הפוטנציאל של גבעת הקוצים מול הישוב רמת ישי. כבר בראיון של 91 ניתן להכיר את כוח רעיונו של האיש שהפך את המגרש הקרח למרכז מסחרי תוסס.
מלאת סקרנות צללתי לתוך הפרק הראשון. השפה המזמינה הבלתי אמצעית שבתה אותי. התיאור הזורם של האווירה השקטה של סוף שבוע בעמק יזרעאל מוכר לי מביתי מול יער האלונים. עם התקדמותי בקריאה גדלה סקרנותי כי כאן הייתה ממש קפיצת דרך ישר אל תקופת הבנייה של נחלת בכור, המשק הגדול בבית שערים שאלי חלם ובנה.
הסיפור האוטוביוגרפי מאפשר לגלות מעבר לתיאור הנופים והשקט את האיש האופטימי, היצירתי ובעל החזון הממשיך לחלום ולהגשים. במיוחד התחברתי לגישתו של אלי לגבי השנים המתקדמות. אין צורך לחכות לגיל הפנסיה כדי ליהנות ממנעמי החיים. הוא מעדיף להישאר בנסיקה וחדוות עשייה. מצהיר על הרגשה של איש צעיר ומתאר את ההישגים הרבים והבניה של הנחלה תוך הדהוד זיכרונות וחוויות ילדות.
הפרק ממשיך ומתאר את הדרך הקשה והמפותלת שהיו בה רגעים לא קלים אבל התקוות והחלומות גברו. המשפטים המסיימים ובמיוחד המשפט האחרון ממש מתאר את מטרת העל בכתיבת הספר, גם הוא אחד החלומות שהתגשם. המטרה המרכזית של אלי לבן היא להעניק תקווה לאחרים ולהדגיש את האפשרות לנצח בכל מצב. אצטט ישירות "השמיים פתוחים והשמש זורחת כל יום ועל כולם והרשות נתונה"
מכאן אני יוצאת בהמלצה חמה, לקרא את הפרק הפתוח והמרתק. הפרק רומז לנו על ספר מלא השראה. כבר בפרק הראשון של "הדרך אל נחלת בכור" יש מצד אחד לשון יומיומית ומצד שני מיוחדת ומלאה רוח פיוטית הרואה במבט כולל רחב יריעה. סיפור המבטא את הצעדים הקשים של משפחת עולים. איש המספר איך צמח בכוחות עצמו לאיש עסקים ישראלי מצליח שלא שכח את הדרך .
הגישה האופטימית הנחשפת כבר בפרק הראשון הפתוח, מעלה סקרנות למה שקורה בהמשך. מאפיין חשוב נוסף היא הלמידה המתמידה מכל הצלחה ומכל קושי. דוגמאות אלה יכולות להפיח גאווה ואמונה בכל בני הדור. דור הוותיקים, אלה שבנו את המדינה, דמויות מופת, מלח הארץ. חשוב בעיקר גם לדור הצעיר יותר של הילדים והנכדים.
עדיין לא קראתי את הספר כולו אבל אעשה זאת בהקדם. בינתיים, כנסו לאחד הקישורים כאן, קראו את הפרק הראשון וכתבו אלי דרך "צור קשר" מה דעתכם? מהו המסר החשוב ביותר לדעתכם לאחר קריאת הפרק הפתוח? בהצלחה ולהתראות, אלקה יפה