סודות המוח ועקרונות הבריאות

סודות המוח ועקרונות הבריאות

סודות המוח ועקרונות הבריאות

חוקרי מוח רבים איתרו דרכים שונות בהן ניתן למנוע שחיקה של המוח בגיל המבוגר. בנושא זה עוסק פרופ' יורם יובל רבות ובשיעורים שלו און ליין, נותן גם טיפים פשוטים היכולים לעזור לנו לשמור על האיבר החשוב בגוף – המוח.

בשיעורים אלה של "מעריב און ליין" ריכז פרופ' יובל את המידע שלמדו חוקרים שונים על המוח ב- 30 השנים האחרונות ולהנגיש אותם בדרך פרקטית לציבור. לא רק לדעת יותר על דרכי הפעולה של המוח אלא גם להבין כיצד הידע הזה יכול להשפיע על מעשיו של כל אחד ואחד מאיתנו.

פרופ' יורם יובל עוסק ב"סודות המוח" גם בסדרה שהוא מלמד בהוט 8. אנשים כותבים כי מדובר בחוויה של מסע מרתק בין מחקרים  רבים שנערכו על המוח האנושי. לגבינו, בני הגיל השלישי, הפרק השלישי בסדרה הוא המעניין במיוחד. פרק זה עוסק במה שקורה למוח האנושי בתהליך ההזדקנות וכיצד ניתן להאט את ההשפעות של הגיל המבוגר.

ד"ר יוסי חלמיש הוא רופא חוקר מוח. כתב את הספר "מסע אל המוח" בו הוא מספר כי בתחילת המאה ה- 21 חלה מהפכה שקטה אך חשובה ביותר. שמה "מהפכת המוח הגמיש". שורה של מחקרים הראו והוכיחו כי המוח האנושי בעל יכולת טבעית להשתנות ולהשתפר באופן תמידי. ישנם מחקרים שמצאו כי המוח יכול אפילו לתקן את עצמו. התיאוריה על המוח הגמיש עדיין לא פגשה את הפרקטיקה הרפואית וישנם עדיין רופאים רבים המחפשים דרכים לרתום את התובנות האלה על המוח הגמיש לשיפור בריאותם הפיזית והנפשית של בני האדם.

בריאות המוח

אומר כאן במאמר מוסגר מניסיוני האישי. התיאוריה של פרופ' פויירשטיין, עליה הסתמכתי בעבודת הדוקטורט שלי בחינוך והוראה, טענה כבר באמצע המאה ה- 20 כי המוח האנושי יכול להמשיך ולהתפתח, ללמוד ולהשתפר כל עוד האדם חי.

בספרו "מסע אל המוח" האנושי יש 14 פרקים של מידע מעודכן על המוח ותפקודיו. ד"ר יוסי חלמיש מקדם את התחום המרתק הזה תוך שילוב של ידע מדעי וקליני ובכך עוסק ברפואת המוח הגמיש. יש בספר גם פרטים על כלים מעשיים לשיפור תפקודים שונים של המוח.

בשנה האחרונה, מצאתי מידע נוסף ומעניין. מדען מוח מקורי במיוחד הוא Daniel Amen המתבסס במחקריו על אלפי סריקות פיזיות של המוח האנושי. דניאל אמן כתב כמה ספרים בנושא ובשנתיים האחרונות, בין גלי הקורונה, העלה מספר סרטונים מעניינים ליו- טיוב. סרטונים אלה פתוחים וכל אחד יכול להקשיב. בעקבות מחקריו את סריקות המוח הרבות מסביר פרופ' דניאל אמן תיאוריה עם קשרים חדשים. קשר בין מבנה המוח ופעילותו כפי שהיא נראית בסריקות ובין עקרונות בריאותיים מרכזיים המשפיעים על פעילות המוח.

גישה זו היא פורצת דרך ויכולה ללמד אותנו כיצד ניתן לייעל את המוח. כיצד ניתן לשנות ולהפנים הרגלים בריאותיים ועקרונות בסיסיים של תזונה כדי לשפר את איכות החיים. זו נקודת מבט חדשה ומכלילה ואנחנו נמשיך לאתר מידע מעודכן וגם פיתוחים חדשים של דרכי אימון המתאימות ביותר לימינו אלה. הנה כאן כמה חוקים, עקרונות בריאות שפרופ' אמן מסביר: המזון שלנו יכול להיות גם התרופות שלנו. הקפדה על שתיית מים של 8-10 כוסות ליום היא חיונית בכל גיל ובמיוחד בגיל המבוגר. בתזונה היומית, ראוי לאכול הרבה ירקות, רצוי צבעוניים ככל האפשר. חשוב להקשיב לגוף ולזמן לו תזונה שמיטיבה איתו. כך הלאה 10 עקרונות לתזונה המועילה למוח ולגוף כולו.

הנה לפניכם לצפייה הסרטון שלו

תוכלו להקשיב להם ולחזור אלינו עם תגובות, הצעות ומידע שאתם מצאתם במרחב הדיגיטלי.

מזמינה את הגולשים הקוראים להגיב, להוסיף מידע ומראה מקום הידועים להם. אנחנו נפרסם כאן בשמחה ובמתן קרדיט מלא, אלקה יפה

בידקו גם

בריאות כללית ואריכות ימים

בריאות כללית ואריכות ימים על-ידי האטת ההזדקנות

בריאות כללית ואריכות ימים שלום חברים ותיקים! פוסט זה נכתב בשבוע הראשון של אוקטובר, לפני …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות